Son zamanlarda yüz teşhisi ile hastalıkların yüze bakarak teşhis edilmesi sıklıkla alternatif tıpta ya da tıbbı muayenehanelerde teşhis koyabilmek için ipucu olarak kullanılmaktadır.

Bu eskilerden gelen bilgi beslenme danışmanlarına da yardımcı olacaktır. Hatta yüz teşhisi ile bir hastalık başlamadan önce ortaya çıkabilecek bir ağırlık görülebilir ve böylece etkili önlem alınabilir.

Bu yöntemi uygulayan Terapist, alternatif tıp mantığından destek alıyor ve hasta olan bir organla bağlantılı olan sağlıklı organı temel alıyor.

Beslenme burada önemli bir rol oynamaktadır. Tedavinin ya da beslenme değişikliğinin başarılı olup olmadığı yüzün ilgili bölgesindeki renk ve doku özelliği ile belli oluyor.
Bağırsaktaki bir rahatsızlık üst ya da alt dudaktan teşhis edilebilir. Hatta bağırsağın hangi bölümünün hasta olduğunu yüzün ilgili bölümünden okumak mümkün.

Sağlıklı bir sindirim sistemi için genel kriterler:
Üst ve alt dudağın aynı renkte olması
Yüzey dokusunun muntazam olması ( ne çok gergin ya da parlak ne de çok kuru ve elastikiyetini kaybetmiş bölgeler olmamalı)
Düzgün sınırlı dudak çevresi
Hafif , orantılı dikey üst ve alt dudak buruşukluğu, yatay buruşukluk değil.

 

Bu yazımızda mideyi ele alıyoruz.

Alınan gıdayı midenin kullanabilmesi için bedenin onu hazırlaması ve ayrıştırması gerekir.

Ancak o zaman tek tek her bir besin bileşini – karbonhidrat, protein, yağlar, vitaminler, mineraller, kimyasal elementler ve su alınabilir, değerlendirilebilir. Bu süreç sindirim olarak tanımlanmaktadır.

Sindirim ağızda başlar ve boşaltım ile biter. Sindirimde belirleyici olarak yer alan organlar yüzün tam besinlerin alındığı ağız ve hemen çevresindedir.

Çiğnemek besinlerin mekanik olan parçalanmasına yarar. Tükürük ile çözülmesi ve şişmesi ile yüzey genişler. Böylece enzimlerin etkisi kolaylaştırılır ve iyileştirilir.
Bu mekanik parçalanma ancak ağızda çiğneyerek yapılabilir.
Sindirime hazırlık için yapılmayan hiçbir şey daha sonra tekrar yapılamaz.

Sağlıklı dişler ve dişlerin tam olması sağlıklı bir sindirim ve sağlıklı bir yaşam için mutlaka gereklidir.

Lütfen bir lokmayı 40 defa çiğnemeden yutmayın.

Bir sonraki yazimizda bağırsak hastalıklarını tanıyacağız.

Kaynak Kitap: Praxis Pathophysiognomik-Natale Ferronato

 

Prof.Dr. İsmail Özkanlı
Dentalist Diş ve İmplantoloji Merkezi