Modern hayatın en büyük sorunlarından bir tanesi de bel ve sırt ağrıları. Bu hiç şaşırtıcı değil aslında, çünkü sırt ağrısı Batı dünyasında en sık rastlanan sağlık sorunlarından bir tanesi. Sırt ağrısı iş gücü kaybına en çok yol açan nedenlerden bir tanesi aynı zamanda.

Halk arasında, sırt ağrılarının tedavisi genel olarak uzun süren ilaç tedavileri ve ameliyat olarak bilinse de uzmanlar kısa süreli ilaç tedavisi, egzersiz ve giderek daha çok masaj tedavi, yoga ya da diğer alternatif tedavi yöntemlerini öneriyorlar.

Biz farklı olarak size bel ve sırt ağrılarına iyi gelen bitkilerin listesini hazırladık.

KIRMIZI BİBER:
Kırmızı biber şüphesiz ki iyi bir ağrı kesicidir.(kimyasal- kapsaikin içerir) Kapsaikin öyle güçlüdür ki çok küçük bir parçası bile günümüzde kullanılan en güçlü analjeziklerin aktif maddesini oluşturur.

SÖĞÜT:
Bu bitki için doğal aspirin diyebiliriz. Aspirin kullanmakla ilgili bir sorunum yok diyebilirsiniz; çünkü aspirin aslında bitkisel bir kaynaktan çıkarılır.

NANE:
Reçetesiz satılan bir çok ilacın içeriğinde mentol ve kafur vardır. Bu kimyasallar ciddi bel-sırt ağrılarına neden olan adale gerginliğini yumuşatır.

MUHTELİF BİTKİSEL YAĞLAR:
Bitkilerden elde edilen yağlarla yapılan tedavi, bel-sırt ağrılarına neden olan adale spazmlarını bastırmada çok etkili sonuçlar verir. Bu yağların; ada çayı, biberiye, kekik ve yabani geyik otu gibi bazıları adale gevşetici etkisi olan timol ve karvakrol açısından oldukça zengindir.