Nereye bakarsanız bakın, metroda, otobüste ya da kavşaklarda her bir yetişkinin ya da çocuğun elinde akıllı telefon ya da tablet görmeniz mümkün. Yeni medyalar sayesinde gerek SMS, gerek görüntülü konuşma ya da internet sayesinde her an ve her yerde sürekli bilgi edinebiliyorsunuz.

„Dilhan Görgün Orpedo Orthopedics Company KG“

Dünyanın her yerindeki arkadaşlarınızla her an ve her yerde akıllı telefon uygulamaları ile ya da e-posta ile iletişime geçebilmeniz mümkün.

Metro ile eve giderken yarın sabahki toplantınızın hazırlıklarını tablet ve mobil internet bağlantınızla yapabilirsiniz.

Herkes biliyor ve hemen hemen herkes kullanıyor fakat hiç kimse yeni medyaların kullanımından dolayı ortaya çıkabilecek hasarların farkında değil, özellikle de çocuk ve gençlerde.
İş yerlerinde daktiloların yerini bilgisayarlar aldığında, bilgisayar ekranlarının arkasında bile kullanıcıların doğru bir sırt ve boyun omurgası bir duruşu vardı..

Şimdi ise akıllı telefon ve diğer cihaz kullanıcılarında vucüt ve kafa duruşu aşırı derecede bozulmuştur.

Yapılan bir araştırmaya göre bizler günlük ortalama 2 ila 4 saat arası, yıllık ise 700 ila 1400 saat arası yüzümüz ve kafamız sert bir şekilde öne eğilmiş durumda akıllı telefon ya da tabletlerle vakit geçiriyoruz.Yukarıdaki grafikte açıkça görüldüğü gibi kafamızı ne kadar çok öne eğersek, o kadar çok omurgamıza yük biniyor.

Bunun sonucu da erken aşınma, yıpranma ve olası operasyonlardır.
Kafamızı eğmek yerine gözlerimizle akıllı telefon ya da tabelete bakmamız tavsiye edilmektedir.

Bunun bir avatajı da etrafımızdaki insanları ve çevremizi daha çok algılamamız olacaktır.

Belki böylelikle karşımızdakilerle yüzyüze bakarak konuşuruz ve bütün zamanımızı e-posta ya da haber okuyarak harcamayız.
Gençlerimiz akıllı telefon ya da benzer medyalarla en yeni haberleri takip etmelerinden dolayı miyopluk ve omuz – boyun bölgesi ağrılarından çok daha erken muzdarip olmaktadırlar..

Tablet ya da akıllı telefonu yüzüne daha da yaklaştırmaktan dolayı göz kasları gelişememekte ve genç yaşlarda görme desteği gerekmektedir.